THOMAS KJELLERUP
Lørdag 14. sept. 2024

Danmarks elskede troubadour

Lørdag 14. sept. 2024
00
dage
00
Timer
00
minutter

Billetpris 200 kr.

Medlem af Råstof 175 kr.

Siden det store gennembrud med »Anni's sang« i 1991, har Thomas Kjellerup været en af Danmarks mest efterspurgte troubadourer. Han er en af de få herhjemme, der magter at gå alene på scenen og fastholde og bevæge publikum en hel aften - kun bevæbnet med sin akustiske guitar og sine poetiske og stemningsfulde sange.

Thomas Kjellerup har været troubadour på fuld tid - og for fulde huse - i mere end 30 år. Han har på tre årtier og med ti albums skrevet sig ind i rækken af fortællere, der beskriver menneskelivet på godt og ondt, og for mange mennesker er sangene blevet en selvfølgelig del af livet, næsten som et lille tillæg til Højskolesangbogen. Sangene synges både til bryllup og begravelse, og til alt, hvad der måtte ligger dér imellem af hverdag og højtid.

”Hver morgen” ”Dage som denne” ”Stilfærdigt farvel” og ”Skrøbelige hjerte” er sammen med ”Anni’s sang” blandt de mest udbredte af troubadourens sange – og nissevrøvlesangen ”Jeg tror der findes nisser” er der mange, der slet ikke vil undvære ved juletid. 

Thomas Kjellerup skrev sin første sang i 1979, da han var 21 år gammel, og lige var flyttet til Vestjylland. Han er født og opvokset i Odder, og for knap 20 år siden vendte han tilbage til fødeegnen, og siden 2009 har han været bosiddende i Aarhus. Når han alligevel stadig nu og da kaldes "den vestjyske troubadour" skyldes det, at han har skrevet sine mest kendte sange i Esbjerg, hvor han boede i 23 af sine mest produktive år.

De enkle, stemningsfulde tekster og de smukke og utroligt iørefaldende melodier er Thomas Kjellerups særkende. Sangskriverens filosofi har været klar fra starten af: »En god sang kan ikke overhøres. Den har sit eget liv, og finder selv vej til publikum - med tiden...«

Vi er stolte af at kunne præsentere Thomas Kjellerup på scenen her i Aarup.


Koncerten starter kl. 20.00

Dørene til salen åbner kl. 19.00.

Parkering finder du bag bygningen, indkørsel fra Søndergade

Koncerten er en siddende koncert

Der er gratis garderobe på eget ansvar

Thomas Kjellerup